miercuri, 30 septembrie 2009

Recomandări de comportament şi viaţă în funcţie de orele planetare

Ora Soarelui

Echilibru, forta interioara, putere de a realiza aspiratiile, etc. Putem sa ne desfasuram în voie, actiunile noastre au sanse sa fie conforme personalitatii noastre. Dispunem de energia necesara pentru actiune. Este ideala, daca vrei sa obtii ceva de calitate si de durata. De exemplu, este benefica pentru oficierea casatoriilor sau pentru semnarea unor contracte importante. Este o ora foarte buna pentru a duce tratative cu persoane care au autoritate, pentru a face anunturi publice, pentru a solicita favoruri sau promovari. Ora Soarelui te face sa te simti mandru, apreciat de ceilalti. Fii atent sa nu devii insa orgolios sau fanfaron!

Ora lui Venus

Dragoste, armonie, senzualitate, arta, sensibilitate, etc. Preocuparile sa fie preponderent îndreptate spre frumos, arta, romantism, sensibilitate, deci preocupari ce tin de sentimente, arta si emotii.Este ideala pentru evenimentele sociale, pentru a obtine cooperarea celorlalti, pentru a-ti face noi prieteni. Oamenii sunt relaxati, se simt in largul lor. Este o ora foarte buna pentru impacari, pentru dragoste sau problemele legate de suflet. Este foarte potrivita pentru a face cumparaturi sau pentru a activitatile creative sau artistice. Calatoriile facute la aceasta ora au de regula un scop precis. Ora lui Venus poate insemna insa si auto-indulgenta, lenevie sau cheltuieli nebunesti.

Ora lui Mercur

Studii, calatorii, tranzactii, afaceri, preocupari intelectuale, etc. Este ora în care randamentul intelectual este maxim, deci acum trebuie sa punem la punct planuri, sa studiem, sa facem afaceri sau sa pornim în calatorii.E ideala, daca vrei sa-i faci pe oameni sa vorbeasca. E foarte potrivita pentru contracte, acorduri, corespondenta. Este o ora ideala pentru interviuri, caci ideile curg liber, esti spontan si perspicace. In timpul acestei ore iei cu usurinta hotarari cu privire afacerile care implica vanzari si cumparari. E o ora propice lecturii, studiului sau intreprinderii unor scurte calatorii. Freste-te insa de afacerile dubioase, caci nu tot ce zboara se mananca si poti intalni si oameni nesinceri in aceasta ora. Nu uita ca "Tacerea e de aur"! Pune pe hartie detaliile.

Ora Lunii

Sanatate, afaceri, familie, sentimente, etc. Preocuparile sa fie îndreptate spre problemele familiale, indiferent ca este vorba despre sentimente sau bugetul personal. De asemenea, sunt indicate preocuparile pentru sanatate.Este favorabila plimbarilor sau vizitelor scurte. La aceasta ora publicul este de regula mai receptiv. Oamenii sunt mai emotionali, asa incat, daca doresti sa rezolvi ceva, fa apel la emotiile interlocutorului si nu la logica sa. Nu este bine sa demarezi ceva in aceasta ora, caci Luna este schimbatoare, asa ca te poti astepta ca lucrurile incepute la ora ei sa ia alta turnura decat cea preconizata. Este o ora buna pentru activitatile casnice, pentru stat alaturi de familie. Acum, poti scrie poezie sau poti visa cu ochii deschisi. Este o ora buna pentru a te ocupa de copii.

Ora lui Saturn

Rabdare, diplomatie, calm, probe, etc. Este o ora ceva mai încordata. Este bine sa stam linistiti si sa evitam discutiile contradictorii. Dar putem sa facem planuri sau sa punem la punct afaceri.Este ideala pentru a concepe tactici si strategii, pentru a pune la punct detaliile unui proiect mai vechi sau pentru a finisa ceva deja inceput. In timpul acestei orea, adesea prevaleaza egoismul, iar oamenii simt nevoia sa se apere, sa se justifice. Este o ora foarte buna pentru a-i asculta pe ceilalti, mai degraba decat pentru a vorbi tu. In timpul orei lui Saturn, nu incepe nimic nou si aminteste-ti de dictonul latin "Festina lente" ("Grabeste-te incet"). In nici un caz ora asta nu este favorabila punctualitatii, asa ca nu este potrivita pentru activitati contra cronometru. In schimb, poti avea acum spor intr-o activitate de cercetare sau studiu. Este o ora buna pentru a trata cu batranii.

Ora lui Jupiter

Calm, actiune justa, judecata, putere etc. Este ora în care putem sa luam hotarârile cele mai întelepte, sa ne ocupam de probleme juridice si medicale. În ce priveste munca, dispunem de energia necesara pentru a duce la bun sfârsit chiar si muncile mai putin placute.Este ideala pentru a-ti face planuri de anvergura pentru viitor. Oamenii sunt generosi acum, asa incat, acorda atentie propunerilor venite la aceasta ora. Este un moment bun pentru strangerea de fonduri, pentru obtinerea de sponsorizari, etc. In general, inclina catre spiritualitate si religie, asa incat este foarte potrivita pentru rugaciuni sau alte practici spirituale. Te simti vesel si optimist, dar ai grija sa nu devii de un optimism imprudent. Este o ora care poate indemna la exagerari si lipsa de masura, asa ca fereste-te de excese daca iei masa acum. Nu este prea indicata nici pentru cumparaturi.

Ora lui Marte

Concentrarea energiei, instincte, etc. Pe de o parte este o ora ceva mai încordata si de aceea este bine sa ne ferim de certuri. Pe de alta parte energiile fizice au un punct de maxim. Este ora cea mai potrivita pentru munci grele, pentru eforturi care altadata ne-ar obosi.Este minunata pentru orice nou inceput, mai ales cand initiativa iti apartine. Ai tendinta de a fi increzator si energic. Evita impulsivitatea, abordarile prea directe, sau chiar dure, graba. Este o ora ideala pentru orice activitate fizica, pentru competitii de orice fel.


Un comentariu: